zondag 9 maart 2014

17,5 kilometer verder!

Een verre wandeling, in twee opzichten: we moesten eerst bijna 1 uur rijden met de auto en daarna liepen we de tot nu toe langste afstand: 17,5 km.
Waar zijn we dan geweest? Wel, we wilden van Emmadorp naar Hulst lopen (tracé 13 ), vanuit Schoondijke echt naar de andere kant van Zeeuws-Vlaanderen!
En omdat je geen lus, maar van stempelpost naar stempelpost loopt, moet er ook altijd eerst een auto bij het eindpunt ( deze keer Hulst) gezet worden, en moet je met z'n allen naar het beginpunt, in dit geval Emmadorp.
"We "waren op dit traject : Ilse, Ellie, Cindy, Debora, Carlien, Carolien en ikzelf,  een leuk groepje om te lopen ! Is ook wel nodig, want 17,5 km lopen in je eentje, zou een grote opgave zijn en op deze manier gaat het ( bijna) vanzelf!
Omdat we dus al een tijdje onderweg waren, besloten we maar te beginnen met een kop koffie of thee, in het geweldige café "Het verdronken land", stempelpost 13.


We hadden hier ook gerust een hele morgen kunnen vertoeven: je keek je ogen uit!

Snoep en bier gaan hier goed samen -:)




              Iemand nog een kopje thee?


De dames-wc-deur

Na de koffie/ thee toch maar op pad gegaan, want tja, die kilometers moeten toch gelopen worden.

Na ongeveer 5 km waren we in Nieuw Namen, waar we weer iets hebben gedronken, want ik had al gezien , dat we verderop weinig of niets meer zouden tegenkomen.
Zijn we nou in Nederland, of in België?


Carnaval toch nog niet helemaal voorbij?




Weer verder gelopen, we kwamen o.a. een kleiduivenschietvereniging en de nodige vissers tegen.



En toen ging het mis!
We moesten route 12 volgen, dachten dat we dat ook deden, maar kwamen er  een heel eind verder achter, dat er iets niet klopte. En dan sta je daar, midden in de polder, zonder kaart ( want die is er nog niet volgens het VVV) en van GoogleMaps word je ook niet echt wijzer.......
Dan maar zelf proberen de weg naar Hulst te vinden en gewoon een andere route oppakken, omdat die ons toch ook wel leuk leek...Was ook zo, we liepen langs leuke paadjes, kwamen nog langs een oefenterrein voor honden , die gelukkig allemaal goed vast zaten, en liepen via de Clingeweg  Hulst terug in . We moesten zo ongeveer heel Hulst nog door, laatste stukje nog over de wallen, maar uiteindelijk toch bij stempelpost 14  "De Meerpaal" uitgekomen en ook  ruim 17 km gelopen, dus eind goed, al goed:-)


Daarna met z'n allen in 1 auto teruggereden naar Emmadorp, waar de andere auto natuurlijk nog stond!
Vanmorgen om half  9 uur vertrokken en vanmiddag om ongeveer 3 uur thuis, na alweer een superleuke tocht!
Zo zie je nog eens iets van je "eigen landje"!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten